drgss.com

Sfaturi pentru campanii Adwords de Craciun

Sfaturi pentru campanii Adwords de Craciun

Luna decembrie sau luna cadourilor este luna in care toti vor sa vanda, dar nu oricum, ci cat mai mult! Oamenii cumpara in decembrie, important este daca vor cumpara de la tine sau nu.

Recomandari pentru cei care au campanii Google Adwords in aceasta perioada:

1. Fii cu ochii pe competitie

Personal mi se pare cel mai important pas, sa te uiti zilnic la concurenta ta din Adwords.

In primul rand in aceasta perioada apar multi amatori care stiu ca in decembrie “se cumpara mult” si fac Adwords la nivel de baza, chiar mai jos uneori. Daca sunteti atenti, veti vedea cum apar si dispar concurentii. Acesti concurenti in mod evident ne pot creste costul pe click deoarece liciteaza si ei pe aceleasi cuvinte ca si noi. Urmareste modul in care acestia liciteaza! Daca vor sa fie pe o pozitie superioara tie, lasa-i pentru ca nu vor sta mult acolo, nu umbla in niciun caz la optiunile de bid ! Analizeaza-le reclama text si vino cu una mai buna ca a lor. Astfel poti atrace click-uri suficiente la un cost mai mic decat daca te-ai bate cu ei. Imediat ce vezi ca dispar si un concurent vechi cu experienta a urcat pe o pozitie mai mare decat a ta creste inapoi.

In al doilea rand, jucatorii mari vor avea bugete mai mari in aceasta perioada, avand in vedere ca toti lanseaza promotii peste promotii, deci aceste campanii sunt foarte bine bugetate. Daca nu poti concura cu bugetele lor analizeaza bine nisele si categoriile mai putin exploatate de ei si liciteaza mai mult acolo, sau optimizeaza-ti atat de bine anuntul incat sa nu fii nevoit sa arunci banii de pomana.

Prima pozitie nu este tot timpul cea castigatoare, e foarte important sa stiti asta. Secretul este sa creati anunturi mai bune deact prima pozitie, chiar daca pare utopic :))

2. Reclamele tale vs concurenta

Google-AdWords-Santa-hatToti trebuie sa avem oferte si promotii in aceasta perioada. Foloseste-o in reclamele text doar daca este mai buna decat a concurentei! Daca nu, trebuie sa inventezi practic o curiozitate prin care sa atragi click-uri. Exemple de fraze care fac oamenii curiosi: Descopera oferta lunii decembrie!, Afla ce surprize ti-am pregatit!, Ti-am pregatit super reduceri!, Doar in decembrie ai cadouri surpriza!

Este important cum te pozitionezi in rezultatele de cautare in fata ofertelor concurentei. Daca stii ca ai produse mai bune decat ale concurentei sau beneficii mai mari scopul tau principal este sa aduci utilizatorii pe site-ul tau si nu pe al concurentei. Acestia vor cumpara de la tine chiar daca oferta ta este mai slaba decat a concurentei!

3. Testarea reclamelor si a paginilor destinatie

Stai cu ochii cat mai mult pe teste in cazul in care rulezi mai multe reclame sau mai multe pagini destinatie. ATENTIE ! Cele mai bune decizii se iau pe o perioada de timp cat mai mare, insa in aceasta perioada este bine sa ne uitam zilnic la diferentele de la o reclama la alta. Daca diferenta este mare, opreste anuntul care nu da rezultatele dorite si inlocuieste-l cu altul!

Voi cum ati profitat de aceasta perioada? 

blog de muzica

1 Comment

  1. eMonden
    Dec 22, 2012

    Foarte bune sfaturile, eu am pregatit niste anunturi pentru marketing afiliat si chiar s-a dovedit ca Adwords-ul e cea mai buna varianta pentru asa ceva. Conversii foarte bune, CTR >30 .

Submit a Comment